Paket aranžman? Ne, hvala!

14„Paket aranžman! Ne, hvala!“, prvi izdavački projekat Imprimatura, konačno je izašao na svjetlost dana i već nam stižu prve reakcije čitalaca. Nije na nama da se hvalimo, ali reakcije su sve redom pozitivne.

Nije bilo lako spremiti za objavu jednu ovakvu knjigu iz dva prosta razloga.

mapa2

Destinacije opisane u knjizi

Cijeli svijet je stao u nju. To, naravno, nije mana već prednost i to ogromna prednost, ali knjiga mora da bude stilski ujednačena. Ne može se na isti način pisati o sirotinjskim predgrađima Johanezburga, portugalskim osvajanjima, osjećaju duhovnog mira koji čovjeka obuzme na Hilandaru i slojevima društva u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. A sve to neizmjerno bogatstvo priča i podataka se već nalazi u ovoj knjizi i na nama je bio zadatak da to uskladimo, da čitalac ne dobije nebrušeni kamen već fini destilat najboljih iskustava. Osim toga, mnoge od ovih priča su nastale kao blogpostovi i bili su praćeni fotografijama, muzikom, audio-zapisima. Zbog svega toga bio je poseban izazov riječima opisati tu atmosferu, ali vjerujemo da smo uspjeli i u tome. Naravno, zadnju riječ ćete dati vi.

Dva života su stala u nju.

Prva putovanja u ovoj knjizi desila su se početkom devedesetih godina prošlog vijeka, a zadnja prije samo par mjeseci. Čovjek štošta proživi i mnogo šta promijeni u svom životu pa i stil pisanja kao i ono na šta obraća pažnju. Zbog svega toga, rad na ovoj knjizi je potrajao godinu dana. Jednostavno, nismo htjeli da pred čitaoce iznosimo ništa što mi sami ne bismo bili spremni da kupimo. Sada je knjiga gotova i mi čekamo vaš sud.

Knjiga se može naći u knjižarama “Elena” u Čelincu, “Kultura” u Banjaluci, Tuzli i Sarajevu, kao i knjižari “Libra” u Banjaluci. Ukoliko želite da naručite knjigu na kućnu adresu dovoljno je da pošaljete mejl na adresu imprimatur.izdavastvo@gmail.com i recite nam odakle se javljate. Javićemo Vam koji je najbrži i po vas najjeftiniji način da dođete do knjige.

Prvi ko se javi na ovaj post dobiće besplatnu knjigu.

Javite nam se s komentarima, kakvi god oni bili.

Do skorog čitanja pozdravlja vas Imprimatur.

 

Advertisements

2 thoughts on “Paket aranžman? Ne, hvala!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s